Over Juanita

Persoonlijke groei en ontwikkeling, en daar je leven lang je uiterste best voor doen, is voor mij essentieel in mijn leven. Zelfanalyse, zelfreflectie en nodige aanpassing, is voor mij van grote waarde. Het helpt me bewust te zijn van mij en mijn omgeving, me staande te houden in moeilijkere tijden. Tegelijkertijd waak ik ervoor niet mezelf te verliezen in dit proces. Mijn leven is voor mij als een grote ontdekkingsreis met positieve en negatieve ervaringen. Ik zie een uitdaging als een mogelijkheid tot groei. Als er geen dynamiek in mijn leven is, vind ik het maar saai. Spiritualiteit betekent niets anders voor mij dan in verbinding te zijn met mijn ziel, mijn intuïtie, rust te vinden in stilte, in verbinding te staan met anderen zonder elkaar te moeten. Het gaat om voelen en luisteren naar anderen vanuit mijn hart, ervaren, doorleven, in mijn kracht staan, puur zijn, helpen en delen.

 

 

Mijn passie 

Het vak coachen ligt me daarom zo aan het hart. Er is altijd aandacht voor de ander op diverse niveaus: cognitief, spiritueel, fysiek, emotioneel. Al in mijn kindertijd stond ik liever langs de zijlijn het gedrag van spelende kinderen te observeren, dan aan het spel deel te nemen. De interactie en verschillen tussen mensen in hun reacties in gedrag, emoties en gedragspatronen boeit me. Observeren, analyseren, spiegelen, projecteren, reflecteren zijn werkwoorden die ik vaak toepas. Waarheid versus perceptie en reflectie versus evaluatie houden mij dagelijks bezig. Mijn passie ligt in de expressie van wat leven met je doet. Intuïtief geef ik beeldend aandacht aan wat er speelt, innerlijk of fysiek. Het creatieve proces zorgt voor het stromen van nieuwe energie en is altijd helend!!

 

Ik ben een laatbloeier!

De zorg voor mijn dochter stond altijd op de eerste plaats. Als alleenstaand moeder gunde ik mezelf pas na die intensieve zorg ruimte en tijd om na te denken over mezelf:  Waar sta ik nu? Wat wil ik nog? Welke stappen ga ik maken om dit te realiseren?

Ik zocht een combinatie van anderen helpen en veel creativiteit. Die heb ik gevonden in de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Hierin staat het creatieve proces bij het coachen centraal. Emoties staan in verbinding met creativiteit. Er uiting aan geven, zorgt voor nieuwe energie en werkt helend. Ik werk vanuit intuïtie en noem mezelf ook intuïtief beeldend kunstenaar. Maar allereerst ben ik coach! Al mijn ervaring, kennis en kwaliteiten bundel ik en combineer ze met kunstzinnige, cognitieve gedrag en energetische Access Consciousness Bars® behandelmethoden. Creativiteit, cognitief en energetisch zijn de gebieden die onderzocht worden.

 

 


 "In vrijheid leven zonder oordeel naar mezelf en anderen geeft me vleugels!"

 

"In mijn rol als coach sta ik in verbinding met mijn innerlijke clown, die zich in onbevangenheid kan laten verwonderen, niet bang is om het een keer niet te weten, lef heeft om af te gaan, kwetsbaar durft te zijn, problemen ziet als uitdagingen, in verbinding staat met de ander, die zonder angst en oordeel in vrijheid geniet van het leven!"

 

Bewustwording: Mijn wens is dat mensen zich meer gaan verbinden met hun innerlijk Zelf, echt te voelen want leven met ze doet,  waar nodig hier aandacht aan te geven. Mijn wens is dat iedereen meer geniet van het levensspel waarin hun hart sneller gaat kloppen, waardoor de wereld om hun heen er een stuk kleurrijker uit gaat zien. Word je bewust van je innerlijk weten.

 

Veranderingsproces: Heb jij moeite met veranderingen en uitdagingen? Durf jij jezelf te confronteren met je spiegelbeeld? Durf jij de uitdaging aan te gaan en de eerste stap te nemen? Nee? Heel begrijpelijk! Het is niet niks!


 

Als dit ook jouw droom is en als jij je ook wilt uitleven op jouw ontdekkingsreis, maar weet je niet hoe? Ik luister graag naar je verhaal, deel graag mijn ervaring met je en help je met je nieuwe koers!

 

Juanita van den Broek