· 

Tips voor het nieuwe jaar - Kleur bekennen aan jezelf en je voornemens krijgen meer pasvorm!

Het nieuwe jaar is begonnen! Ik zou denken: Heerlijk, ik ga het met nieuwe energie tegemoet. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen! Met Oud op Nieuw 2017 tijdens het aanschouwen van het prachtige vuurwerk, had ik een wijds uitzicht vanuit mijn terras 8 hoog op alle mooie 'kleur-schitteringen'. Ik bedacht me toen nog: “Laat al het negatieve van het afgelopen jaar maar lekker met dit vuurwerk de lucht in knallen. Dan ben ik daar lekker van af en zit het me niet meer dwars!”

 

Ik zou me dus super gemotiveerd moeten voelen. Hoe kan het dan, dat ik me zo moe en futloos voel, totaal geen inspiratie heb. Het jaar is nog maar net begonnen of ik word al opgeslokt door mijzelf opgelegde verplichtingen en goede voornemens. Waarschijnlijk heb ik nu al weer te veel op mijn to-do-list gezet. Ik word al moe als ik er naar kijk! 

 

Deze winter lijkt ook zo lang te duren. Ik kijk naar buiten. Ik zie al weken lang die grijze grauwe lucht. Zelfs geen kleurnuances in al dat grijs. De dagen zijn voor mijn gevoel nog steeds kort. Ik ga 's morgens naar mijn werk in het donker en kom 's avonds thuis in het donker. Dan snel iets eten en naar de sportschool, afgewisseld met avonden waarin ik me voorbereid op mijn afspraak met een klant, of mijn administratie bijwerk, een paar wasjes draai, enz.. En dan heb ik niet eens de zorg meer voor mijn kind. Die is al jaren het huis uit. Stel je voor als ik de zorg van kinderen er ook nog eens bij hebt!!

 

Ik besef ineens dat ik mezelf aan het voorbij lopen ben in de opbouw van mijn zelfstandig ondernemerschap. Dit begint een beetje een vast patroon te worden, lijkt wel. Gelukkig herken ik het meteen. Ik sluit even mijn ogen om op adem te komen. Adem in ……………. adem uit………… en nog eens............. Dan zie ik mezelf lopen in een zonnige weide met bloemen en hoor ik de vogels fluiten, in de verte een kabbelend beekje, en ik ga liggen in het hoge gras. Hmmmmm....... ik sluit mijn ogen………………..

Oh, wat smacht ik naar het voorjaar! Waarin de wereld weer langzaam kleur begint te krijgen. Dat doet me denken aan een schilderij dat ik ooit gemaakt heb enkele jaren geleden. Toen had ik ook hetzelfde futloze gevoel en was niet gemotiveerd. Wat ik toen deed, kan ik nu natuurlijk ook gewoon weer doen: ogen sluiten voor een ontspanningsoefening, vanuit meditatie en intuïtie laten komen wat komt, een rust moment, met gesloten ogen kleur aanbrengen met verf en kwast op een volkomen wit doek. Een wit doek, wereld van wit, die langzaam kleur begint te krijgen vanuit een fantasie. Go with the Flow!!

Het resulteerde in een weergave van behoefte en verlangens van mijn innerlijke wereld, waar ik symboliek en betekenis aan gaf. Een expressie van het proces van loslaten, verandering en groei! Mijn voornemens kregen meer kleur en vorm.

 

Daarna voelde ik me ontspannen en heerlijk leeg in mijn hoofd. Er was weer ruimte vrij gekomen voor nieuwe energie en ideeën. Ik fantaseerde zo nog even lekker door na in die super relaxte modus.

En dat kun jij dus ook, hè?!

 

Het wordt dus weer tijd om kleur te brengen, niet alleen aan de grijze grauwe wereld om me heen, maar ook aan wat er innerlijk speelt. Ik ben er altijd van overtuigd dat het werkt!! Het is een beetje mijn filosofie geworden. Je moet het ook echt eens proberen en ervaren!!

 

En kijk eens................................. nu ik bijna klaar ben met deze blog, verschijnen er langzaam zonnestralen aan de hemel! Een verlegen zonnetje gluurt stiekem langs de wolken omlaag en brengt weer een klein beetje kleur aan de hemel. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht!

 

Kleur brengen aan je innerlijke wereld en de wereld om je heen om jezelf nieuwe energie en je voornemens meer pasvorm te geven. Dat kun jij ook! Probeer het maar eens!

Kom gezellig langs in mijn atelier Art2wisdom in Haarlem om je hoofd te legen en te ontspannen. De koffie en thee staan klaar! Mail me

 

Auteur: Juanita van den Broek

Reactie schrijven

Commentaren: 0