Workshops

- regie en balans -

In balans met je emoties 

 

De workshops zijn intensief en bedoeld om je te inspireren en motiveren, weer balans in je leven terug te geven met slechts een duwtje in de rug, de regie weer te pakken als het even wat chaotisch is. Innerlijk leiderschap is vaak het thema van zo'n workshop. De workshops zijn ook een vast onderdeel van een coaching traject. We geven aandacht op kunstzinnige dynamische wijze aan emoties, als verlies, schuld, schaamte, boosheid. Deze methodiek werkt helend en maakt de weg vrij van blokkades. 

Waarom Kunstzinnige Expressie?

 

Expressie geven aan emoties in de vorm van bijvoorbeeld intuïtief schilderen, boetseren of speksteen bewerken, wordt ervaren als helend bij o.a. de verwerking van rouw, afscheid en verdriet. Het creatieve proces activeert het deel van je hersenen waar emoties worden verwerkt en prikkelt je fysieke zelfbewustzijn. Wat er dan gebeurt in de flow van "laten gaan" en betekenis geven, is vooral dat emoties ruimte krijgen om die energie te laten stromen. Doordat deze energie kan gaan stromen ontstaan er minder fysieke klachten.

 

Wat jaren onderdrukt is, kan hierdoor naar de oppervlakte komen, krijgt volledige aandacht met als doel erkenning en acceptatie van wat er is. Dit kan gepaard gaan met enige vorm van weerstand, omdat je met een onverwerkt deel van jezelf geconfronteerd wordt. 

 

De pionier in jou op reis?

 

Jij bent in deze flow je eigen pionier tijdens deze trip. Stel je voor dat je ontdekt dat VRIJ ZIJN (van stress, fysieke spanning, onrust) voor jou betekent dat:

 • jij je kunt ontspannen en tijd neemt voor jezelf
 • jij durft te onderzoeken en te experimenteren
 • jij je kunt verwonderen over je eigen creativiteit
 • jij betekenis en waarde hierin kunt vinden
 • jij zonder oordeel naar jezelf kunt kijken
 • jij even geen besef hebt van tijd en ruimte
 • jij vol overgave kunt zijn in de vertraging 
 • jij zonder weerstand in volle vaart kunt gaan
 • jij kunt genieten van wat er ontstaat en wat er is

VRIJ in het maken van keuzes zonder oordeel voor wat voor jou van belang is op jouw reis? VRIJ in de regie te nemen en het creëren van je eigen mindset.


Intuïtief schilderen - Boetseren - Speksteen bewerken

Workshop "Innerlijk Leiderschap"

Duur: 3 tot 3,5 uur op aanvraag.

Voor wie: voor iedereen die een uitdaging en de confrontatie met zichzelf niet uit de weg gaat, wil ervaren waarde en betekenis te geven aan wat vanuit expressie weergegeven wordt. Tijdens de workshop duiden we de werkstukken door te reflecteren.

Kosten: € 55,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks bij minimaal 3 deelnemers.

Kosten: € 85,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks voor een privé workshop 1 op 1.

Workshop "Afscheid en Rituelen"

Duur: 3 tot 3,5 uur op aanvraag.

Voor wie: voor iedereen die afscheiden verdriet ervaren heeft en door een rouwproces gaat. Dit hoeft niet alleen het gevolg te zijn van sterfte van een dierbare, maar het kan ook verdriet en verlies zijn dat ervaren wordt door een gebroken relatie, scheiding. Door expressie te geven aan die emoties, geef je een andere betekenis aan de gebeurtenis en leer je je op een andere manier ermee te verbinden.

Kosten: € 55,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks bij minimaal 3 deelnemers.

Kosten: € 85,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks voor een privé workshop 1 op 1.

Workshops "Beeldend in Speksteen"

Duur: 3 tot 3,5 uur op aanvraag. 

Voor wie: voor iedereen die kennis wil maken met  beeldende expressie. Van het bewerken van een grof stuk speksteen tot een mooi glad gepolijst beeldje.

Kosten: € 55,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks bij minimaal 3 personen.

Kosten: € 85,00 p/p, incl. materialen, gereedschappen, koffie, thee en snacks voor een privé workshop 1 op 1.


"Eerlijke bewustwording van het innerlijke zelf. De tijger, de Picasso en het kind in jezelf blij maken onder het genot van rust en je creativiteit los te laten op het doek (in mijn geval). Het geven van expressie aan je emoties is niet alleen rustgevend, maar maakt je ook weerbaarder, persoonlijk van onschatbare waarde, mijn dank is groot, Juanita, en je ziet me binnen afzienbare tijd weer!"

Ron


 

De workshops zijn ook geschikt voor groepsactiviteit als:

 • teamuitje
 • familie of vriendenuitje
 • verjaardagsfeestje (ook voor kinderen vanaf 10 jaar)