Over Juanita

Ontmoet een andere Vrije Geest

Persoonlijke groei en ontwikkeling, en daar je leven lang je uiterste best voor doen, is essentieel in mijn leven. Zelfanalyse, zelfreflectie en de nodige aanpassing, is voor mij van grote waarde geweest tijdens mijn ontwikkeling van klein kind tot mijn volwassen staat van ZIJN. Die ingrediënten had ik nodig om achter mijn ware VRIJE GEEST te komen. Het helpt me elke dag bewust te zijn van wat er speelt in het veld tussen mij en de ander, van de omgeving en wat het nodig heeft, me staande te houden in moeilijkere tijden. Tegelijkertijd waak ik ervoor mezelf niet te verliezen in dit proces. Mijn leven is voor mij als een grote ontdekkingsreis met positieve en negatieve ervaringen. Ik zie elke uitdaging als een mogelijkheid tot groei. Als er geen dynamiek in mijn leven is, vind ik het maar saai.

 

Spiritualiteit betekent voor mij in verbinding met mijzelf, mijn vrije geest, mijn intuïtie, en in verbinding met de ander. In deze interactie gaat het om aftasten, voelen, luisteren zonder oordeel, helpen, delen, ervaren, doorleven, puur, eerlijk en gelijkwaardig zijn. Om in contact te blijven doe ik dagelijks een DROP DOWN oefening om spanning te ontladen en energie ruimte te geven om te stromen. 

 

"In vrijheid kunnen leven, zonder oordeel als een hippie!!

Ik ben die vrije geest!"

 

 

Mijn passie 

Anderen inspireren en motiveren door te sparren & te filosoferen over hun levensvraagstukken, mijn ervaringen te delen met anderen, ligt me enorm aan het hart. Er is altijd aandacht voor de ander op diverse niveaus: cognitief, spiritueel, fysiek, emotioneel. Al in mijn kindertijd stond ik liever langs de zijlijn het gedrag van spelende kinderen te observeren, dan aan het spel deel te nemen. De interactie en verschillen tussen mensen in hun reacties, expressie van emoties in gedrag, boeit me. Observeren, analyseren, spiegelen, projecteren, reflecteren, evalueren zijn werkwoorden die ik toepas. Waarheid versus perceptie houdt mij dagelijks bezig. Mijn passie ligt in de expressie van wat leven met me doet. Om vanuit het denken (ratio) de beweging te maken naar het hart (voelen) te maken en er aandacht aan te geven. Om van daaruit de beweging te maken naar expressie: beeldend, schrijvend. Expressie geven aan emoties en gedachten betekent het opruimen van blokkades en zorgt voor een betere energiestroming. Ik ervaar dit als helend!!

 

Van Opgesloten Ziel naar Vrije Geest!

Als peuter van 3 zocht ik al het avontuur op. Op mijn driewieler wist ik stiekem aan mijn moeders aandacht te ontsnappen en reed vliegensvlug het speelplein af richting de voorkant van het huis. Ik kan het gevoel van vrijheid nog steeds voor mijn geest halen. Het gevoel van nieuwsgierig, ontdekken, avontuur, alles is mogelijk, alles mag! Dit gevoel had ik weer op 6 jarige leeftijd toen ik ontsnapte aan de aandacht van mijn neef in de bossen op de Veluwe bij Nijkerk. Ik wilde niet in mijn vrijheid beperkt worden onder toezicht van mijn neef. De familie in paniek!! Allen op zoek naar mij, dachten dat ik verdwaald was. Op avontuur liet mijn innerlijk kompas me niet in de steek. Ik vond mijn weg vanzelf weer terug. Mijn vader was er toen al van overtuigd dat ik nooit zou verdwalen en maakte zich daar nooit zorgen over. 

Mijn moeder daarentegen was overbezorgd, zag altijd beren op de weg. Zij dacht dat ik wel in 7 sloten tegelijk zou lopen. Zij wilde van mij een ideaal modelkind maken geprogrammeerd met etiquette en discipline. Tijdens mijn pubertijd voelde ik me een opgesloten ziel. Het gevoel van vrijheid uit mijn kindertijd, was tijdens mijn pubertijd onderdrukt. Die rebel in mij moest het regelmatig ontgelden door strafmaatregelen. Ik werd geprogrammeerd naar perfectionist en had last van faalangsten en complexen. Ik werd een "controle freak" en verloor mezelf volledig in mijn eigen verantwoordelijkheden. Mijn leven is zo turbulent geweest dat ik voor mezelf een goed overlevingssysteem heb opgebouwd die lange tijd effectief was, tot het moment dat ik tegen mijn eigen patronen en tekortkomingen aanliep. 

 

Ik had last van dat harnas! Ik zat erin opgesloten. Ik wilde inbreken in de kern van wie ik vanuit essentie ben, doorbreken naar mijn eigen wijze, op mijn eigen weg, zonder oordeel terug in vrijheid leven! Op zoek naar die VRIJE GEEST heb ik de tools gevonden die nodig zijn. Ze zijn in een levensvorm gegoten waarin Balanceren in Heelheid, VOL zijn in het LEDIGE, Schitteren in Grootsheid essentieel zijn.

 

Tools waarin ik kan:

 • observeren, analyseren, reflecteren
 • invoelen, doorvoelen, creatieve expressie geven
 • mogelijkheden zien, problemen oplossen
 • moed, avontuur en uitdagingen
 • betrokken en aanwezig zijn
 • luisteren naar mijn eigen geluid om tijd en ruimte te creëren voor mezelf
 • luisteren naar anderen en hun verhaal
 • me te verbinden met anderen en anderen helpen 
 • meedenken en ervaringen delen
 • anderen inspireren en motiveren
 • leiden vanuit de herdershoede
 • te leven zonder oordeel in vrijheid
 • te zijn als een VRIJE GEEST Unlimited

 "In vrijheid leven zonder oordeel naar mezelf en anderen geeft me vleugels!"

 

"In mijn rol als coach sta ik in verbinding met mijn innerlijke clown, ben ik iemand die zich in onbevangenheid kan laten verwonderen, niet bang is om het een keer niet te weten, lef heeft om af te gaan, kwetsbaar durft te zijn, problemen ziet als uitdagingen, in verbinding staat met de ander, die zonder angst en oordeel in vrijheid geniet van het leven!"

 

Bewustwording: Mijn wens is dat mensen zich meer gaan verbinden met hun innerlijk Zelf, echt te voelen want leven met ze doet en er aandacht aan te geven. Mijn wens is dat iedereen meer geniet van het levensspel waarin hun hart sneller gaat kloppen, waardoor de wereld om hun heen er een stuk kleurrijker uit gaat zien. Word je bewust van je tekortkomingen, je groei, je innerlijk weten.

 

Veranderingsproces: Heb jij moeite met veranderingen en uitdagingen? Durf jij jezelf te confronteren met je spiegelbeeld? Durf jij de uitdaging aan te gaan en de eerste stap te nemen? Nee? Heel begrijpelijk! Het is niet niks!


 

Als dit ook jouw droom is en als jij je ook wilt uitleven op jouw ontdekkingsreis, maar weet je niet hoe? Ik luister graag naar je verhaal, deel graag mijn ervaring met je en help je met je nieuwe koers!

 

Juanita van den Broek