Over Juanita

Ontmoet een andere Vrije Geest

Persoonlijke groei en ontwikkeling, en daar je leven lang je uiterste best voor doen, is voor mij essentieel in mijn leven. Zelfanalyse, zelfreflectie en de nodige aanpassing, is voor mij van grote waarde geweest tijdens mijn ontwikkeling van klein kind tot mijn volwassen staat van ZIJN. Die ingrediënten had ik nodig om achter mijn ware VRIJE GEEST te komen. Het helpt me elke dag bewust te zijn van wat er speelt in het veld tussen mij en de ander, van de omgeving en wat het nodig heeft, me staande te houden in moeilijkere tijden. Tegelijkertijd waak ik ervoor mezelf niet te verliezen in dit proces. Mijn leven is voor mij als een grote ontdekkingsreis met positieve en negatieve ervaringen. Ik zie elke uitdaging als een mogelijkheid tot groei. Als er geen dynamiek in mijn leven is, vind ik het maar saai. Spiritualiteit betekent niets anders voor mij dan in verbinding te zijn met mijn ziel, mijn intuïtie, rust te vinden in stilte, in verbinding te staan met anderen zonder elkaar te moeten. Het gaat om voelen en luisteren naar anderen vanuit mijn hart, ervaren, doorleven, in mijn kracht staan, puur zijn, helpen en delen. Doe ik dagelijks de DROP DOWN oefening om te ontladen en ruimte te geven voor nieuwe energie. 

 

"In vrijheid kunnen leven, zonder oordeel als een hippie!!

Ik ben die vrije geest!"

 

 

Mijn passie 

Het vak coachen ligt me daarom zo aan het hart. Er is altijd aandacht voor de ander op diverse niveaus: cognitief, spiritueel, fysiek, emotioneel. Al in mijn kindertijd stond ik liever langs de zijlijn het gedrag van spelende kinderen te observeren, dan aan het spel deel te nemen. De interactie en verschillen tussen mensen in hun reacties in gedrag, emoties en gedragspatronen boeit me. Observeren, analyseren, spiegelen, projecteren, reflecteren zijn werkwoorden die ik vaak toepas. Waarheid versus perceptie en reflectie versus evaluatie houden mij dagelijks bezig. Mijn passie ligt in de expressie van wat leven met je doet. Intuïtief geef ik beeldend aandacht aan wat er speelt, innerlijk of fysiek. Het creatieve proces zorgt voor het stromen van nieuwe energie en is altijd helend!!

 

Van Opgesloten Ziel naar Vrije Geest!

Als peuter van 3 zocht ik al het avontuur op. Op mijn driewieler wist ik stiekem aan mijn moeders aandacht te ontsnappen en reed vliegensvlug het speelpleintje af richting de voorkant van het huis. Ik kan het gevoel van vrijheid nog steeds voor de geest halen en diep van binnen voelen. Ditzelfde gevoel had ik ook toen ik op 6 jarige leeftijd ontsnapte aan de aandacht van mijn neef en mijn eigen weg ging in het grote bos op de Veluwe bij Nijkerk. In mijn eentje erop uit!! De familie in paniek op zoek naar mij, dacht dat ik verdwaald was. Maar ik wist precies wat ik aan het doen was en vond mijn weg vanzelf weer terug naar de parkeerplaats waar de auto stond. Mijn vader was er altijd van overtuigd dat ik de weg terug vond en nooit verdwaal! Hij maakte zich nooit zorgen.........

Mijn moeder daarentegen was overbezorgd en dacht dat ik altijd in 7 sloten tegelijk zou lopen. Haar opvoedmethode was heel streng en  kortzichtig. Ik zat gevangen in haar harnas van etiquette, schaamtegevoel, angst. IK voelde me tijdens mijn pubertijd een opgesloten ziel. De vrijheid die ik voelde als kind, was snel verdwenen. Af en toe probeerde die kleine rebel in mij te ontsnappen zonder resultaat. Ik werd door mijn  moeder vaak Wild Horse genoemd, omdat ik zo koppig was en altijd weg wilde, ontsnappen en de wijde wereld in, me vrij voelen. Mijn moeder deed toen haar uiterste best om de teugels strak te houden. Het heeft me gevormd naar iemand die altijd alles goed wil doen, zich verantwoordelijk voelt, zichzelf serieus neemt en aan zichzelf wil werken. Ik werd een "controle freak" en verloor mezelf als alleenstaand moeder er helemaal in met de opvoeding van een dochter met een gedragsstoornis en een aan alcohol verslaafde ex-man. Mijn leven is zo turbulent geweest dat ik voor mezelf een systeem had ontwikkeld om te kunnen overleven.

 

Dan ineens komt dat moment van stilstand en gunde ik mezelf rust om eens de stand op te maken van:  Waar sta ik nu? Wat wil ik nog? Wat zijn mijn dromen? Welke stappen ga ik maken om mijn eigen pad  weer te volgen? Te ontsnappen aan dat harnas van pijn, verdriet, teleurstelling, boosheid. Wat kan ik doen om mij weer die VRIJE GEEST te voelen, te zijn, zoals in mijn kindertijd.

 

Ik onderzocht al mijn kwaliteiten en talenten. Ik ben op zoek gegaan naar de juiste combinaties om hier mijn werk van te maken en te balanceren in het VOL zijn van het LEDIGE om zo volledig te kunnen zijn:

 • observeren, analyseren, reflecteren
 • invoelen, doorvoelen, creatieve expressie geven
 • mogelijkheden zien, problemen oplossen
 • moed, avontuur en uitdagingen
 • betrokken en aanwezig zijn
 • luisteren naar mijn eigen geluid om tijd en ruimte te creëren voor mezelf
 • luisteren naar anderen en hun verhaal
 • me te verbinden met anderen en anderen helpen 
 • meedenken en ervaringen delen
 • anderen inspireren en motiveren
 • leiden vanuit de herdershoede
 • te leven zonder oordeel in vrijheid
 • te zijn als een VRIJE GEEST Unlimited

Ik ben Kunstzinnig Dynamisch Coach. Het creatieve proces staat centraal. Emoties staan in verbinding met creativiteit. Er uiting aan geven, zorgt voor nieuwe energie en werkt helend. Ik werk vanuit intuïtie en noem mezelf ook intuïtief beeldend kunstenaar. Daarnaast werk ik met cognitieve gedrag werkvormen en behandel ik cognitieve patronen door de 32 BARS na te lopen. Dit zijn 32 drukpunten rondom je hoofd die licht aangeraakt worden tijdens een behandeling: Access Consciousness BARS.


 "In vrijheid leven zonder oordeel naar mezelf en anderen geeft me vleugels!"

 

"In mijn rol als coach sta ik in verbinding met mijn innerlijke clown, die zich in onbevangenheid kan laten verwonderen, niet bang is om het een keer niet te weten, lef heeft om af te gaan, kwetsbaar durft te zijn, problemen ziet als uitdagingen, in verbinding staat met de ander, die zonder angst en oordeel in vrijheid geniet van het leven!"

 

Bewustwording: Mijn wens is dat mensen zich meer gaan verbinden met hun innerlijk Zelf, echt te voelen want leven met ze doet,  waar nodig hier aandacht aan te geven. Mijn wens is dat iedereen meer geniet van het levensspel waarin hun hart sneller gaat kloppen, waardoor de wereld om hun heen er een stuk kleurrijker uit gaat zien. Word je bewust van je innerlijk weten.

 

Veranderingsproces: Heb jij moeite met veranderingen en uitdagingen? Durf jij jezelf te confronteren met je spiegelbeeld? Durf jij de uitdaging aan te gaan en de eerste stap te nemen? Nee? Heel begrijpelijk! Het is niet niks!


 

Als dit ook jouw droom is en als jij je ook wilt uitleven op jouw ontdekkingsreis, maar weet je niet hoe? Ik luister graag naar je verhaal, deel graag mijn ervaring met je en help je met je nieuwe koers!

 

Juanita van den Broek