· 

Afscheid & Rituelen

Je Ego houdt ervan je voor de gek te houden

Je ego probeert je regelmatig om te tuin te leiden, houdt ervan spelletjes met je te spelen, met als doel jou te verwarren, afhankelijk te maken en je tot twijfel te brengen. Het gevolg is een dialoog tussen jou en je ego dat leidt tot innerlijk conflict!! Dit herken je vast. En wat doe je dan? Wat zijn jouw vervolgstappen als je in een innerlijk conflict terecht komt? Ben jij je dan van bewust dat de terugkerende gedachten en emoties je vasthouden in waar je nu staat? Dat je ego je geen stap verder brengt dan alleen achterom kijken en mopperen, op jezelf en op je omgeving? Vragen die soms zo essentieel zijn, dat daar vaak ook een sleutel gevonden kan worden. Ook ik als coach worstel wel eens met deze emoties en ben dan heel boos op mezelf en de wereld om me heen. Wat doe ik dan? Als ik in een impasse raak, geef ik expressie aan die emoties, altijd!! In welke vorm dan ook, ik laat die energie stromen om te voorkomen dat het in mijn lijf blijft zitten, en ik me nog meer gefrustreerd ga voelen.

 

Er is eb en vloed. Ik ervaar nu eb: Emoties van twijfel, ongeduld, onzekerheid, boosheid en irritaties. Als ik me van eb en vloed niet bewust ben, dan kunnen ze me erg grijpen. Deze emoties zorgen voor onrust in mijn hoofd. Al helemaal als mijn ego zijn best doet om de baas te spelen in dit levensspel. Dan ben ik me ervan bewust dat er een tijdperk aangekomen is om afscheid te nemen van oude patronen die zijn ontstaan door gebeurtenissen uit het verleden, en waar ik graag van af wil. Want deze emoties zitten me mateloos in de weg. Ze hebben absoluut geen nut meer. Herken je dat ook, die onrust, dat het je soms te veel wordt? Wat doe ik dan? Als “Me/Me” conflictcoach ga ik niet bij de pakken neerzitten. Dan juist kan het erger worden. Nee, ik pak het aan.  Zorg letterlijk voor beweging. Dan kan het stromen en net als in de rivier weggevoerd worden. 

 

 

Wat zijn dan de vervolgstappen?

Welke energie wil ik loslaten en welke wil ik creëren? Welke energie heb ik nodig om vooruit te komen? Woorden schieten alle kanten op door mijn hoofd, ik voel mijn hart om aandacht schreeuwen. Hoor jij je hart ook? Ik voel en mijn hele lijf begint om aandacht te schreeuwen, wil in actie komen! Ineens herinner ik me die mooie oefening "Afscheid en Rituelen" met de voetstappen. Ik ga aan de slag met papier, pen, schaar, kwasten en verf.

 

Met al mijn emoties teken ik 3 voetstappen (mijn eigen voetstappen), ik knip ze uit en ik beschilder ze.  Eerst de rechtervoet, dan de linker voet en dan weer de rechtervoet. Met de eerste rechtervoet verbind ik me met de energie die ik hier aan wil koppelen: onzekerheid, twijfel, ongeduld, boosheid en irritatie. Deze woorden schrijf ik op de achterkant van deze voet en koppel ze aan Wat voel ik? – Bewustwording – Patronen – Doorbraak. Daarna trek ik met die energie een kaart. Dit is de kaart: “Openbaringen”, die me laat zien dat er verandering gaat plaatsvinden, vernieuwing, er zal iets onthuld worden. Vanaf dit punt kan ik aan het werk met nieuwe visie. Ik kan dingen zien die er werkelijk zijn.  Dit zegt veel. Ik maak de eerste stap om de oude patronen, waarin het ego de baas speelt, te doorbreken.

 

De volgende stap maak ik met de linker voet. Ik verbind me met de energie die ik aan deze stap wil koppelen: Pas op de plaats, reflectie, stilte en bezinning naar passie, motivatie, enthousiaste, blijdschap, balans, hier en nu. Voor mij om het oude weg te laten stromen,  meer rust en ruimte te creëren om nieuwe energie te ontvangen.  Verbinding maken met de liefde die ik voor mezelf voel en die zorgzaam is voor mijzelf. Met die nieuwe energie trek ik de kaart “Schatten”, die staat voor: “Wat eerst voor het oog verborgen was, kan ik nu zien. In mij liggen vele schatten en gaven te wachten die nu zichtbaar mogen worden. Ik ben me altijd wel bewust geweest van mijn unieke vaardigheden, maar die heb ik tot nu toe verborgen gehouden. Dit is mijn tijd van ontdekken en doorbraak. Nu gebeurt het, ik voel het! Daar zijn geen woorden voor. Echt bizar wat er gebeurt in mij!! De connectie is gemaakt tussen de beiden voetstappen en hun betekenis. Het werkt al...............

 

Expressie en betekenis geven

De derde stap maak ik weer met rechts. Ik koppel hier de woorden ontdekkingsreiziger, intuïtie, inzicht, wijsheid, transformatie, Go with the Flow, vrijheid, missie volbracht. Woorden die zo lang al zoveel voor mij betekenen. Die al die tijd op de achtergrond een rol hebben gespeeld, maar nu op de voorgrond mogen treden!

Let wel: al deze woorden komen intuïtief bij me binnen.

 

Ik verbind me met die woorden en ik voel de energie in me stromen, mijn hart chakra draait als een malle!! Ik trek snel de kaart “Werk”. Wow!! De kaart vertelt me wat ik hier “werkelijk” kom doen. Wat mijn missie is. Het gaat over het combineren van al mijn kennis en mijn gaven, op fysiek en spiritueel gebied om te combineren om de kost mee te verdienen en meer. Deze kaart laat me zien dat er geen twijfel is, dat ik op de goede weg ben, alles is volkomen in evenwicht. Hoezo dan die twijfel!

 

Degenen die mij volgen weten wat ik doe, hoe ik mezelf sinds de afgelopen 5 jaar trouw ben en ik me heb ontwikkeld om meer van mijn ware zelf te mogen laten zien. De 3 kaarten laten me precies zien: Openbaring, Schatten en Werk, de droom die ik voor ogen heb, dat waar ik warm voor loop, waar mijn lichtje harder voor gaat branden, waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Zo werkt energie samen met verlangen, dromen, intens voelen, intuïtie, inzicht, signalen, herkenning, bewust-wording. Alles resoneert met elkaar en staat in verbinding. Synchronisatie en transformatie. Energie stroomt, het is al in beweging gekomen. Ik heb het zelf gecreëerd!

 

Wat is nu MIJN volgende stap zul je denken! Ook die komt vanzelf bij me binnen na zo’n geweldig eureka momentje! Als je een beetje weet wat kwantumfysica is, dan weet je dat alles energie is. Emoties, gedachten, intenties zijn energie en hebben een trillingsfrequentie. Hoe hoger, hoe positiever, hoe beter je je gaat voelen. Hoe lager, hoe negatiever, hoe slechter je je gaat voelen. Ik heb voor mezelf een enorme positieve voedingsbodem gecreëerd met deze oefening. Die energie zit nu in mijn voetstappen. Elke keer als ik me minder goed voel en die twijfel heb (mijn Ego probeert het weer), dan stap ik op mijn beschilderde voetstappen en verbind ik me met de energie, de woorden én de diepere betekenis. Hierdoor komt oude energie in beweging en maakt plaats voor nieuwe positieve energie.

 

Tot slot

Nog een laatste ding: de namen van de kaarten heb ik ook toegevoegd op mijn beschilderde voetstappen en er een hart omheen gezet. Bij de eerste stap “Openbaringen”, de tweede stap “Schatten” en de derde stap “Werk”. Dat maakt het nog krachtiger. Daarmee wordt de intentie in de voetstappen verweven.

 

Rituelen en symboliek geven betekenis aan emoties en gedachten die je steeds in de weg zitten. Zodat je oude patronen kunt los laten. Het is net als voor de processor van je computer. Af en toe moet je je pc defragmenteren: wat niet meer nodig is, opschonen, zodat er ruimte vrij komt voor nieuwe data. 

De oefening Afscheid en Rituelen werkt echt!! Wil je het zelf een keer uitproberen? Ik zeg doen!


Heb je er nog vragen over? Feel free om ze te stellen,  mail me gerust.

 

Juanita van den Broek

Art2wisdom Coaching

Reactie schrijven

Commentaren: 0