· 

De kunst van het manifesteren!

 

Welke overtuigingen hang jij aan en hoe belangrijk zijn die voor je?

Is dat een overtuiging die voor je werkt en waar je door geïnspireerd of gemotiveerd wordt? Of een overtuiging die jou juist tegenwerkt? Sta je er wel eens bij stil wat overtuigingen voor je doen? Overtuigingen bepalen immers gedachtes. Gedachtes worden innerlijke dialogen. Innerlijke dialogen leiden tot intenties en bepaalde acties en doelen. Of die acties ook tot uitvoering komen, is afhankelijk van de hieraan gekoppelde gewoontes dan wel waarden en emoties. Zoals bijvoorbeeld de waarde die je aan jezelf hangt, hoe waardevol ben jij? In onze benadering staat eigenwaarde gelijk aan waardigheid. Dit is een van de twee pijlers van zelfvertrouwen. Die waarde bepaalt in hoeverre acties tot uitvoering komen, doelen bereikt en dromen nageleefd worden. Overtuigingen en intenties die bruikbaar zijn om te manifesteren!

 

Overtuigingen gevormd door gedachten en emoties kunnen positief of negatief tot uiting komen. Dit hangt af van de gebeurtenis die hieraan vooraf is gegaan. Bij negatieve ervaringen kunnen die overtuigingen jou in de weg gaan staan. En als die overtuigingen gepaard gaan met emoties als angst, teleurstelling, schaamte en oordeel, zou het kunnen zijn dat je volledig blokkeert om in actie te komen. Op het moment dat je je bewust wordt van die emoties, gedachten, acties en gewoontes, kun je hier wellicht een patroon in herkennen. Eenmaal bewust van een patroon dat niet meer werkt voor je, heb je altijd de keuze dit te doorbreken. 

 

Je kunt een aantal dingen doen om tot die bewustwording te komen. Dit is een proces en heeft tijd nodig. Om te beginnen is het belangrijk dat je altijd in de vraag leeft. Ik bedoel hiermee dat je jezelf steeds vragen stelt als:

 

"Hoe zou ik mijn leven graag willen zien? En wat kan ik zijn, doen, hebben, creëren, genereren om mijn leven te verbeteren?"

 

Daarnaast ben je:

1.   nieuwsgierig naar de uitkomst, de bestemming;

2.   bereid waar nodig verandering aan te brengen;

3.   nieuwsgierig naar mogelijkheden;

4.   moedig het stuur over te nemen om je eigen richting te bepalen;

5.   "openminded" om andere levensvormen en structuren te creëren.

 

Hoe doe je dat?

Nogmaals, dit proces heeft dus tijd nodig. Dit doe je niet van de ene op de andere dag. Het is een avontuur, een reis. Het vraagt om (training) zelfdiscipline, verantwoordelijkheidsgevoel, humor, zelfreflectie en mededogen en zonder oordeel naar jezelf.

 

Om het avontuur te beginnen observeer jij jezelf een tijdje en registreer je wat er gebeurt met jou fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch:  

  • na een emotionele persoonlijke gebeurtenis, die nogal wat impact veroorzaakt. 
  • als je zelf al heel lang iets wilt bereiken of iets wilt veranderen in je leven, maar vindt dat het voor jou niet mogelijk is.
  • wanneer er steeds iets van je gevraagd/verwacht wordt, waarvan je ervaart dat het jou stress oplevert of te veel wordt. 

 

Journaling

Dit proces wordt ook wel Registratie of “Journaling” genoemd en zet je in om bewust stil te staan bij momenten dat “het jou weer overkomt”, “het jou toch niet lukt”, of “het voor jou niet is weggelegd” en te benoemen en te omschrijven wat er innerlijk gebeurt, welke emoties en gedachten hierbij betrokken zijn.

 

Je houdt dus eigenlijk een soort dagboek bij. Zorg dat dit een dagelijks ritueel wordt. Na verloop van tijd valt je wellicht een patroon op in dezelfde gedachten en emoties. Je komt zo dieper in contact met jezelf en je wordt je bewust van wat er zich afspeelt binnen je grenzen en je verlangens. 

Journaling dus...

1.   geeft jou toegang tot een veel dieper niveau van jezelf,

2.   maakt jou bewuster van wat er voor jou echt toe doet,

3.   word jij gewaar van de keuze mogelijkheden,

4.   wordt zichtbaar waar de knelpunten zitten.

 

Oefening

Als je nieuwsgierig bent en wil ondervinden in hoeverre dit voor jou kan werken, kun je nu al beginnen met deze oefening. Om je te inspireren en motiveren in dit proces, heb ik als eerste stap een opdracht voor je. Zorg dat je een pen, kleurpotloden en een notitieboekje bij de hand hebt. Geef antwoord op de volgende vragen en schrijf de antwoorden eens voor jezelf uit. Als je helemaal los wilt gaat hierin, mag je bij je omschrijvingen een leuke schets, tekening of symbool maken met kleurpotloden.

 

De opdracht

Ga eens lekker ontspannen in je stoel zitten en adem een paar keer goed door. Stel je dan eens voor dat alles mogelijk is, er niets is dat jou kan tegenhouden of jou de weg staat. Ik overhandig je nu een toverstaf en je kunt jezelf alles wensen? Wat zou jij jezelf wensen, wat zou jij het liefst doen, creëren, veranderen, manifesteren?

Hoe zie je dat voor je? Hoe voelt dat? Welke ideeën komen er allemaal bij je op? Noteer ze allemaal en laat je hierin helemaal gaan! Wanneer je heel duidelijk je intenties, jouw kristalheldere dromen en doelen benoemt en omschrijft, is dat het begin van het proces dat gaat werken. Het begin van een nieuw avontuur in manifesteren!

 

We zijn in ons dagelijks leven zo geneigd om onze droom af te zwakken of weg te schuiven met "Het komt wel", omdat we onszelf eigenlijk niet serieus nemen. De omgeving is vaak belangrijker dan onszelf. Dus de belangen van de omgeving staan voorop. Voor je het weet is de dag voorbij en ben je alleen nog maar met je omgeving bezig geweest. Daardoor vermijden  we wat we ECHT willen. Daarnaast zijn we bang dat het toch niet uitkomt, dat het niet gaat lukken, dat we het niet verdienen… of welke gedachten ook die ons tegenhouden.

 

Alles waar je simpelweg naar verlangt, kun je op deze manier naar je toe schrijven. Of dat nu is om af te vallen, een carrière switch, je business een boost te geven, om een waardevolle relatie te hebben, of om meer geld naar je toe te laten stromen! Ik noem nu maar even iets……… Je kunt dit op ieder gebied in je leven toepassen.

 

Probeer het maar eens…………

 

De volgende fase is focus

Door jezelf na deze oefening de volgende vragen te stellen, hoe je dat gaat doen en welke stappen jij kunt maken, geef je richting aan je doel en zet je die droom in beweging. Het hoeft absoluut geen grote stap te zijn, het mogen ook kleine stapjes zijn. Wat zou die volgende stap kunnen zijn? Laat je fantasie maar gaan, zonder je te laten tegenhouden door al die MAAREN.

 

Als je dit dagelijks doet en jij je hierop focust, manifesteert dit zich vanzelf, zolang je maar vertrouwen en geduld hebt. Ik ben dit avontuur ooit ook begonnen op deze manier en heb al vele doelen bereikt, ondanks de bergen en dalen.

 

"Absoluut magisch en verbazingwekkend hoe sterk gedachtekracht is en hoe dit manifesteert!"        

MEER weten? Lees hier meer.....

Reactie schrijven

Commentaren: 0